25-06-2017

Twee pauselijke onderscheidingen

Na de inzegening van onze nieuwe kerk, vandaag zondag 25 juni, ontvingen twee parochianen de pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia et Pontifice uit de handen van de hulpbisschop:

Gť Nibbering kreeg de onderscheiding als waardering voor zijn enorme inzet in zijn rol van voorzitter van de projectgroep. Met zijn tomeloze energie heeft hij het hele project regelmatig over een dood punt heen geholpen. Met zijn kennis van de financiŽn en onroerend goed wist hij de inkomsten en de uitgaven bij elkaar te houden. Zijn diplomatieke kwaliteiten kwamen goed van pas in de contacten met het bisdom, de gemeente Haarlemmerliede en Amsterdam, de provincie, het waterschap, Badhoeve Bouw en alle andere partijen en bedrijven, die bij de sloop en de verbouwing van het kerkgebouw betrokken waren. Zonder hem zou het hele project niet tot een goed einde zijn gebracht.

Henny Terwijn kreeg de onderscheiding om te beginnen voor haar grote verdiensten voor de parochie (secretariaat, penningmeester) en het Samwenwerkingsverband Meerliede (parochiebestuur, parochiebladen en de nieuwe website voor Meerliede). Maar vooral was zij in het afgelopen jaar de verbindende schakel tussen projectgroep, bouwteam en het parochieteam. Zij maakte de afspraken, notuleerde, zorgde voor de sleutels, legde verbindingen en nam talloze initiatieven om het proces aan de gang te houden. Zonder haar zou het project aan chaos ten onder zijn gegaan.

Beide parochianen hebben de onderscheiding helemaal verdiend en in hen eren wij alle vrijwilligers die in de afgelopen jaren een bijdrage hebben geleverd aan dit huzarenstukje.

Pastor Fons Litjens

Alle nieuwsberichten >